Zamislite koliko bi naša suradnja s drugima bila bolja, efikasnija i inspirativnija kad bismo zaista razumjeli što to svakog od nas pokreće?

 

Strenght Deployment Inventory omogućava nam upravo to – daje nam uvid u to kako naše vrijednosti usmjeravaju naše ponašanje te utječu na način na koji surađujemo s drugim ljudima.

 

Što je SDI?

Strenght Deplyment Inventory (SDI) je alat samoprocjene koji nam pomaže da bolje upoznamo ono što nas pokreće – naš sustav motivacijskih vrijednosti te način na koji se naše ponašanje temeljeno na vrijednostima mijenja kada se nalazimo u konfliktu.

Radionice bazirane na SDI alatu omogućavaju pojedincima i timovima:

... osvijestiti važnost individualnih razlika u vrijednostima, motivaciji i ponašanju

...identificirati vlastite motivacijske pokretače

...upoznati svoje snage te analizirati na koji način ih primjenjujemo

...spoznati motivacijske pokretače ljudi s kojima surađujemo

...osvijestiti način na koji reagiramo u konfliktu te područja za unapređenje

...identificirati motivacijsku kartu i snage tima te područja za unapređenje međusobne suradnje

 

Više o SDI alatu

SDI je znanstveno utemeljen alat, kreiran od strane poznatog humanističkog psihologa, Elias H. Portera. Primjenjuje se u cijelom svijetu već više od 30 godina.

Svoju popularnost i širinu primjene može zahvaliti i tome što se radi o vrlo praktičnom i jednostavnom alatu, koji pruža mogućnost efektivne vizualne analize individualnih i timskih rezultata.

Primjer timske motivacijske karte:

 

 

 

 

Kada odabrati SDI:

  • U individualnom coachingu, kako bismo osvijestili svoje motivacijske pokretače i jake snage te analizirali što je u suradnji s drugima dobro, a što možemo unaprijediti
  • U okviru grupnog ili timskog coachinga ili u okviru timske radionice - kako bi uz osobne motivacijske pokretače osvijestili motivacijske vrijednosti bliskih suradnika, analizirali motivacijske pokretače i vrijednosti cijelog tima te planirali područja za unapređenje suradnje

 

Kako izgleda primjena SDI alata?

SDI alat primjenjue se individualno, putem on-line upitnika ili u papirnoj verziji, a popunjavanje upitnika traje svega 15-tak minuta. Facilitaciju SDI radionica vode certificirani facilitatori Prave formule

Radionice mogu trajati 3-8 sati. 

  

Kada SDI nije pravi izbor?

SDI nije upitnik ličnosti te se ne koristi u profesionalnoj selekciji ili selekcijskim centrima procjene.