Darko Vukelić i Prava Formula

Zašto šumska kupka?

Šumska kupka ima značajan pozitivan učinak na naše zdravlje i Psihološku dobrobit.

  • Povezuje nas s prirodom i pomaže da pronađemo vlastiti prirodni sklad
  • Povećava usredotočenost, koncentraciju i moć
  • Smanjuje efekte stresa, pospješuje imunitet i proizvodnju anti kancerogenih stanica

Što je Forest Bathing?

Forest Bathing je vođena procesna metoda u kojoj se pod vodstvom certificiranog stručnjaka provode individualne i grupne aktivnosti.

Aktivnosti se provode u šumi i mogu imati različito vrijeme trajanja od nekoliko sati, cijelog dana do višednevnih aktivnosti. Sadržaj i redoslijed provedenih aktivnosti i različitih vježbi nam u suradnji s prirodom, omogućava pronaći svoj prirodni ritam djelovanja, uvažavajući  signale koje nam šalje naše tijelo.

  • Tehnika Shinrin – Yoku razvijena je u Japanu 1980-tih godina, gdje se intenzivno primjenjuje i preventivno i kurativno
  • Forest medicine je interdisciplinarna metoda s dokazanim pozitivnim učincima na naše zdravlje 
  • Vođena šetnja šumom pod stručnim vodstvom Forest Bathing Therapy vodiča certificiranog od European Forest Therapy Institute

 

Vaš vodič

Darko Vukelić je diplomirani inženjer šumarstva i certificirani Forest Theraphy Guide s preko 30 godina iskustva rada i boravka u šumi. Pasionirani je zaljubljenik u prirodu i izvrstan poznavatelj šume. Boravak u šumi s njim je sigurno i ugodno iskustvo u svim vremenskim uvjetima. Pokreće ga potreba da nakon desetljeća u kojima se bavio uzgajanjem i iskorišćivanjem šume pomogne drugima da gledajući šumu drugim očima, na drugačiji način vide i sami sebe.

091 528 6680

darko.vukelic@ka.t-com.hr