Zašto je 360 sustav procjene toliko koristan?

Sustav procjene 360 pruža cjelovit uvid u jake strane i područja za razvoj pojedinca na temelju samoprocjene i procjene od strane drugih.

360 procjena je sustav ocjenjivanja koji prikuplja povratne informacije o razvijenosti kompetencija pojedinca iz nekoliko izvora koji ga poznaju. Obično su to kolege, nadređeni, podređeni i klijenti. Prikupljene povratne informacije koriste se za razvoj i učenje.

Tako prikupljena povratna informacija različitih procjenjivača pruža kvalitetne informacije o vještinama i ponašanjima pojedinca. Pojedinac koji traži povratnu informaciju prvo ispuni upitnik samoprocjene, a zatim traži povratnu informaciju od 6-10 drugih procjenjivača korištenjem identičnog upitnika.

Nakon prikupljanja procjena rezultati se prikazuju u Izvješću 360 povratne informacije koje prikazuje razlike u ocjenama kolega, nadređenog, podređenog i samoprocjene. Upravo te razlike su područja za analizu i planiranje daljnjih razvojnih aktivnosti.

Važno je da se proces 360 provodi pažljivo i pravedno. Potrebno je planirati komunikaciju za vrijeme i nakon procjene. One koji daju povratnu informaciju treba poticati da to učine na objektivan i pozitivan način te čuvati njihovu anonimnost. Procjenjivana osoba osim izvještaja treba dobiti i podršku za postavljanje razvojnih ciljeva na temelju izvještaja.

Kako provesti 360 sustav procjene?

Naše iskustvo u kreiranju, razvoju i korištenju modela kompetencija kao i u provođenju 360 feedback procjena u velikim i srednjim poduzećima garancija je uspješnog projekta. Možemo za vas dizajnirati novi model kompetencija i upitnik, možete koristiti naše modele kompetencija ili možemo izraditi upitnik za 360 procjenu na temelju vašeg modela kompetencija. 

Kako možemo pomoći?

Nudimo usluge koje ovisno o vašim potrebama mogu biti samo segment ili cjelovito rješenje:

  • Izrada modela kompetencija (voditeljskih ili ključnih kompetencija) i dizajn upitnika za procjenu
  • Dizajn upitnika za procjenu na temelju već postojećeg modela kompetencija
  • Vođenje projekta 360 feedback procjene – implementacije online rješenja naših partnera
  • Edukacija za tim za provođenje 360 feedback procjene
  • Provođenje individualnih razgovora o rezultatima procjene i postavljanje razvojnih ciljeva
  • Obuka voditelja za vođenje individualnih razgovora s članom tima o rezultatima procjene koje je taj član tima dobio

Kontaktirajte nas ili ostavite svoje podatke kako bismo vam se javili s dodatnim informacijama.