Rad od kuće za mnoge je organizacije spas jer omogućuje nesmetano odvijanje poslovanja i osiguranje zdravlja zaposlenika.

Na proljeće smo imali priliku za generalnu probu rada od kuće i postali svjesni prednosti i nedostataka takvog rada. Kako bi mogli duži vremenski period jednako uspješno raditi od kuće, važno je da smo svjesni mogućih negativnosti i kvalitetno se pripremiti. Kad radimo od kuće obično nam nedostaje vremenska struktura, jasne granice između radnog i slobodnog vremena, tjelesna aktivnost i socijalni kontakti. Zbog toga rad od kuće može biti zamoran i dovesti do iscrpljenosti – fizičke i emocionalne.
U ovoj situaciji, rad od kuće može pojačati doživljaj socijalne izolacije i gubitak dnevne rutine što nepovoljno djeluje na psihičko zdravlje, a time i na radnu motivaciju i produktivnost.

Nekoliko korisnik savjeta za rad od kuće naveli smo u članku Nakon posla zatvorite vrata i „otputujte“ kući.

Priroda kao saveznik: Šumsko kupanje za obnavljanje

Planirajte boravak u prirodi, ukoliko ne možete svakodnevno, barem jednom tjedno prošetajte uz rijeku ili jezero, udahnite svjež šumski zrak. Jednom mjesečno uputite se u najbližu šumu sami ili s vodičem i doživite Šumsko kupanje ili shinrin-yoku. Više pročitajte na našoj stranici  https://www.pravaformula.hr/forest-bathing-ili-sumska-kupka/

Potaknite i vaše kolege da u prirodi pronađu saveznika u borbi protiv fizičke i emocionalne iscrpljenosti i na taj način spriječite radni stres već kod prvih znakova sagorijevanja na poslu.

Za one koji će se tek okušati u radu od kuće, donosimo osnovne preporuke kolega s Odsjeka za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Preporuke za osobe koje rade od kuće (Izvor: www.koronavirus.hr)

  • Ako je to moguće, prošećite prije i nakon posla kako bi uspostavili jasniju granicu između radne i obiteljske (ili privatne) domene života.
  • Uspostavite vremensku strukturu dana s početkom i krajem radnog vremena te stankama za kavu i ručak.
  • Pokušajte naći mirno mjestu na kojem možete neometano raditi.
  • Ako imate malu djecu, dogovorite s partnerom podjelu radnog vremena i brige o djeci.
  • Ostanite u kontaktu s kolegama i dogovarajte zajedničke stanke u kojima se družite online; njegujte odnose s kolegama kroz elektroničke društvene mreže
  • Nastojte održati radni moral – izađite iz pidžame i kućne odjeće, dotjerajte se za video sastanke.
  • Ne budite strogi sami prema sebi, prihvatite da radni uvjeti nisu optimalni, pa se to može odraziti i na učinku.

Preporuke za poslodavce i rukovoditelje (Izvor: www.koronavirus.hr)

  • Preispitajte sadržaj pojedinih poslova i ustaljene organizacijske procese s ciljem njihove reorganizacije i maksimalnog korištenja rada od kuće.
  • Osigurajte participaciju zaposlenika u donošenju odluka o reorganizaciji rada i potičite inovativnost.
  • Osigurajte zaposlenicima tehničke uvjete za rad od kuće.
  • Ostanite u kontaktu sa zaposlenicima koristeći informatičke tehnologije, organizirajte online sastanke
  • Redovito prikupljajte podatke o poteškoćama u radu, ali i prednostima rada od kuće. Dijelite ih sa zaposlenicima, Iskoristite ovo iskustvo za razvoj organizacije i unaprjeđenje radnih procesa.